Polentová pizza

polentová pizza130 g polenty, 100-120 g šunky (kvalitní vysokomasé - ideálně víc jak 85% masa), 120 g mozzarela (pro "dietáře" mozzarela light) - lze i jiný sýr – např. kozí, ovčí, ale pozor na tučnost, 120 g rajčat, 3 lžíce kečupu (ideálně domácí výroby), kapary (jsou-li k dispozici), 100 g brokolice či jinou zeleninu na ozdobení korpusu.

Polentu uvaříme (dle návodu na obalu – např. Polenta „1minuta" v Tescu), pro ochucení lze vařit přímo v rozpuštěném zeleninovém bujónu – např. Würzl. Polentu rozetřeme na pečící papír na plechu a pomažeme ji kečupem, posypeme kapary, rajčaty nakrájenými na ¼ - cherry nebo na plátky - běžná keříková, nakonec poklademe plátky nakrájené mozzarely. Na korpus poklademe růžičky v páře připravené brokolice nebo i jinou zeleninu, kterou máte k dispozici a dle chuti – např. špenát, květák, papriky...Nemáte-li kapary, lze použít např. olivy. V troubě péci na 180 stupňů cca 25-30 minut, až je těsto celistvé a žlutozlatavé.